Vanliga frågor om Mat & Dryck

Mat og drikke

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna vi får från våra gäster gällande mat och dryck i samband med event och konferens.
Kan man ha öppen bar eller betalbar hos er?

Det går bra vilket som. Ibland bestämmer värdparet vilket sortiment som ska finnas och vad som ingår. Men många fester har också bar där gästerna köper själva under kvällen.



Kan man ta med egen bröllopstårta eller bokas det via er?

Det går bra vilket som. När man tar med egen tårta tar vi ut en kostnad för servering.



Kan ni ordna med vickning?

Det går utmärkt. Korv med bröd brukar vara populärt på sena timmen. Även matig paj, baguetter och Jansons Frestelse.



Hur hanterar ni allergier och matintoleranser i er catering?

Meddela oss senast 10 dagar före aktuellt evenemangsdatum, så ordnar vi med alternativ till de som önskar specialkost.
Vi utgår från Livsmedelsverkets 14 allergener vilket är de vanligast förekommande av specialkost.



Hur planerar man mat och dryck för konferensdeltagare?

Tänk på att hellre ta en fikapaus för mycket än för lite, så sessionerna under dagen inte blir för långa. Är det endast plats för en kortare lunch, rekommenderar vi något enklare än den bordsserverade lunchen i vår festvåning. Skall lunchen utnyttjas för mingel eller samverkan är det alltid bra med mingellunch, där vi kan erbjuda olika alternativ.



Vilka cateringalternativ finns tillgängliga för konferenser?

Vi kan ebjuda allt från trevliga frukostfikan till luncher, kakbufféer, middagar och mingel.



Kan ni tillhandahålla specialdieter för catering?

Om vi i förväg får reda på specialkostönskemål kan vi självklart ordna alternativ till dessa.



Erbjuder ni paketlösningar som inkluderar både lokal och catering?

När ni bokar hos oss ordnar vi självklart med både lokal och den förtäring ni önskar.



Hur skiljer sig Restaurang Grodans meny för konferenser från dess vanliga meny?

Restaurang Grodan serverar likvärdiga menyer till restauranggäster som till våra konferensgäster. Däremot har restaurangen alltid sina klassiska rätter på menyn såsom raggmunk, kalvlever, biff Rydberg och fiskgryta.



Vilka mat- och dryckesalternativ erbjuds för större evenemang?

Mat- och dryckesalternativen är stora för alla typer av evenemang. Vi kommer gärna med förslag.
På vår hemsida under fliken Mat & dryck finns alla aktuella menyer anpassade efter säsong.



Hur många glas räknar man på en flaska?

4-5 glas på en flaska vin och 7-8 glas på en flaska mousserande / champagne.



Vad är lämpligt som tilltugg vid fördrink?

Vid en fördrink innan middagen behövs inte några stora mängder tilltugg. Våra små fina kanapéer är trevliga och serveras som strutar. Annars passar även snacks i form av chips, nötter, oliver och liknande bra.



Vilka alternativ finns istället för en sittande konferenslunch?

Vi erbjuder både mingeltallrikar, Take and stay-lådor och matiga smörgåsar som alternativ till sittande lunch.



Tilbyr dere spesialdietter når vi bestiller mat til møtet eller konferansen?

Kostavvik blir stadig vanligere, og storkjøkkenet vårt er godt rustet til å håndtere dem.
Det er imidlertid viktig å informere oss i god tid før møtet for å sikre en smidig service. Allergier, vegansk og vegetarisk kost er en selvfølge, men ikke ulike typer dietter. IVA Konferansesenter samarbeider med Restaurant Grodan, som tilbereder førsteklasses konferanselunsjer.

Les mer og sjekk ut menyen på Restaurant Grodan