Ta del av alla intressanta seminarier som IVA håller
En stor del av IVAs uppgift är kunskapsspridning och nätverkande. Antalet möten och seminarium är runt 130 st varje år. Det handlar förstås om IVAs viktiga frågor inom Ingenjörsspåren men också intressanta frukostmöten som genomförs inom IVAs Näringslivsråd. Samtliga seminarium webbsänds och är gratis och öppna för allmänheten att medverka.
Ta del av alla intressanta seminarier som IVA håller
En stor del av IVAs uppgift är kunskapsspridning och nätverkande. Antalet möten och seminarium är runt 130 varje år. Det handlar förstås om IVAs viktiga frågor inom Ingenjörsspåren men också intressanta frukostmöten som genomförs inom IVAs Näringslivsråd. Samtliga seminarium webbsänds och är gratis och öppna för allmänheten att medverka. Nedan är ett axplock av seminarium.
Hur mår Sveriges FoU – vad behöver förbättras?
Vad behövs för att Sverige ska vara ett attraktivt land för näringslivet att investera i FoU? Hur är det med kompetensbristen och skattesystemet? Varmt välkommen när vi presenterar IVAs årliga kartläggning av näringslivets FoU-investeringar.
Skogens målkonflikter och vägen framåt
Bevarandet av biologisk mångfald ställs ofta mot produktion av skogsbaserade material. Hur kan vi komma vidare? Behövs det nya affärsmodeller? Hur har målkonflikterna i skogen sett ut historiskt, vilka är de största utmaningarna idag och hur kan vi komma vidare?
Penningpolitisk lunch: vart är Sveriges ekonomi på väg?
Sverige befinner sig i ett nytt ekonomiskt läge. Den svenska ekonomin krymper, kronkursen är rekordlåg, inflationen ligger på nära 10 procent och räntorna har ökat rejält det senaste året. Vi ser nedskärningar i den offentliga konsumtionen – särskilt i landets kommuner och regioner.
Satellitdata – Sveriges dolda styrkeområde
Data från satelliter används till mer än vi tror och inspirerar till att lösa problem på nya sätt. Välkomna till ett seminarium med fokus på säkerhet, klimat och miljö. Korta föredrag följs av en panel där vi fördjupar diskussionen om varför denna högaktuella del av rymdforskningen är så viktig för Sverige, och vad vi mer kan göra för att utveckla all potential som finns.