Visa orginalspråket

Godaste bearnaisen

Med våren och sommaren kommer också grillsäsongen, som man längtat så efter. Vad är då inte bättre än en egen hemslagen bearnaise!

Imponera på dina gäster och på dig själv med receptet nedan.
Ät och njut – lycka till!

Räkna med 1 äggula och 50 g smör per person. Sedan behöver man dragon som ligger i vinäger, finns att köpa i affären. Salt och peppar. En kastrull som man kokar upp vatten med och använder som varmvattenbad. En bunke alt en kastrull och visp. En kastrull att smälta smör i.

För 4 personer

200g smör

4 äggulor

2 msk vinäger med dragon

1 tsk salt

1 krm peppar

Gör så här:

Smält smör i en kastrull på låg värme. När allt smör smält. Ta en sked och skumma av det vita skummet på smöret.

Koka upp vatten i en kastrull dra av från värmen. Lägg 4 äggulor i en bunke och ställ den sedan på varmvattenbadet. Vispa hela tiden i äggulorna. Vispa tills ägget börjar tjockna. Ta bort äggen från värmen.

Vispa i det smälta smöret lite i taget utan att få med det som är i botten på det smälta smöret. När allt smör är i såsen. Vispa i dragon och vinäger. Salta och peppra.

Förvara såsen lite halv varmt tex bredvid spisen.

Spricker bearnaisen så får man börja om med nya äggulor och mata i den spruckna såsen.

Smaklig spis!