Visa orginalspråket

Restaurang Grodan

Grodan en nytänkande klassiker

Restaurang Grodan, eller La Grenouille som den hette från början, öppnade i september 1985 och har sedan dess levererat den goda maten till oss på IVA Konferenscenter.

I lokalerna har dock drivits krog sedan slutet av 1800-talet. Festvåningen en trappa upp var även den festvåning när fastigheten stod klar år 1898. I de vackra matsalarna som har plats för 175 sittande matgäster finns en egen köksmästare och restaurangchef med serveringspersonal, som ser till att allt håller högsta klass.

Mer om maten

En krog skapad av gästerna

Själva Restaurang Grodan är något så ovanligt som en krog som skapats i symbios med gästerna. Här trivs både stammisar och den yngre publiken, vilka tillsammans skapar en gemytlig och trevlig atmosfär. Smakupplevelsen garanteras av vår duktiga kock Luis Subirana och restaurangchef Paulina Melkas Vila, som tillsammans ser till att meny och vinrekommendationer går hand i hand.

Här finns olika miljöer under samma tak, allt för det rätta tillfället. Önskar ni till exempelvis sitta i loungen, kyrkan, bakfickan eller den vackra matsalen?

 

Vinprovning till konferensen?

En trappa ned finns vinbaren, en mysig avskild del för event och middagssällskap.
Den stora vinkällaren rymmer tusentals flaskor och många utsökta rariteter.

PS. Ni vet väl att ni kan boka en kväll med vinprovning hos oss?

Mer om vinprovning

Grodans råvaror

  • Alla matinköp går via Grodan som köper närproducerat och ekologiskt i den mån det finns att köpa till ett pris som inte blir alltför kostsamt
  • Dryckesutbudet (vin/öl) finns till ca 15%
  • Överbliven mat komposteras och blir till biogas
  • Ekologisk mjölk
  • Fairtradekaffe
  • Inget buteljerat vatten. Fresh filtrerar Grodans eget vatten, stilla/bubblor
  • Ekologisk frukt och grönt prioriteras

En nytänkande klassiker bland stockholmskrogar

Sedan Grodan öppnades 1985 har restaurangen serverat den goda maten  till våra gäster här på IVA Konferenscenter. Grodan kan också stoltsera med samma ägare sedan dess.

Mats Broström, en av ägarna och som driver Grodan, säger att han bugar och tackar för hjälpen av gästerna som navigerat restaurangen till vad vi blivit – ”en klassiker bland stockholmskrogar med en ambience som inte låter sig designas eller presenteras i powerpoint-format”.