Visa orginalspråket

Vanliga frågor om Tillgänglighet

Tillgänglighet

Här hittar ni svar på några av de vanligaste frågorna vi får från våra gäster gällande tillgänglighet.
Kan ni tillhandahålla hjälpmedel för personer med synnedsättning?

Vi har tyvärr inga hjälpmedel för personer med synnedsättning.Är det möjligt att anpassa rummens belysning och ljudnivåer?

Samtliga lokaler har belysning som går att anpassa. Ljudet justeras också enkelt inne i respektive lokal.Kan man få tillgänglighetsinformation före ett event?

Kontakta oss gärna om ni önskar tillgänglighetsinformation eller har frågor angående detta.Finns det vilorum eller tysta utrymmen för gäster som behöver det?

Vid behov kan vi oftast ordna med tyst utrymme, men det är inget som är standard.Hur hanterar ni akuta medicinska behov eller situationer?

Samtlig personal går regelbundet utbildning i första hjälpen och HLR samt att vi övar med jämna mellanrum. På valda platser finns första förbands-tavlor utplacerade. Utrymningsplaner finns tillgängliga på alla plan i fastigheten.Erbjuder ni assistans för personer som har svårigheter att navigera i byggnaden?

Personalen finns alltid tillgänglig om någon behöver hjälp att lokalisera sig på vår anläggning.Är lokalerna anpassade för tillgänglighet?

Då huset är från slutet av 1800-talet är det inte 100% tillgänglighetsanpassat, till exempel finns trösklar till vissa lokaler. Hiss, handikapptoaletter och ramp för entrétrappa finns.Hur hanterar man specialbehov och tillgänglighet för deltagare?

Får vi information i förväg förbereder vi på bästa möjliga sätt för deltagare med specialbehov.Är IVA Konferenscenter tillgängligt för rullstolsanvändare?

Ramp för entrétrappa finns samt hiss och handikapptoaletter.Finns det hörselslingor i konferensrummen?

Vår hörsal, Wallenbergsalen har hörselslinga.Hur är tillgängligheten i toalettutrymmen för personer med funktionsnedsättning?

Två handikapptoaletter finns på olika plan.Finns det parkeringsplatser för personer med funktionsnedsättningar?

Närmaste parkering för personer med funktionsnedsättningar är på Humegårdsgatan, några minuters promenad från IVA Konferenscenter.Kan ni tillhandahålla information på lättläst svenska?

Den mesta av vår information finns på lättläst svenska. Vid specifika önskemål tar vi självklart fram material.Erbjuder ni teckenspråkstolkning för event och konferenser?

Nej, men kontakta gärna en förmedling för detta vid behov.Finns det hissar till alla våningar och eventutrymmen?

Hiss finns till alla tre våningsplan.