Visa orginalspråket

Vanliga frågor om Teknik

Teknik

Här svarar vi på några av de vanligaste teknikfrågorna vi får från våra konferensgäster.
Hur säkerställer ni en stabil och snabb internetuppkoppling?

Vi har en hög bandbredd via fiber.Kan ni tillhandahålla specialutrustning för presentationer?

Skärmar på scen för talare, dator och klicker bland annat.Finns det teknik för simultantolkning tillgänglig?

Nej, det hyr vi in från vår samarbetspartner. Vi har också kontakt med olika tolkar med lång erfarenhet.Hur hanterar ni data- och informationssäkerhet?

Vi raderar filer dagligen från presentations plattformar.Kan ni erbjuda utbildning eller introduktion till er tekniska utrustning?

Ja, tekniker finns på plats och går igenom tekniken inför ert möte. Vid större evnt rekommenderar vi en dry-run (repetition) innan själva genomförandedagen.Vilka audiovisuella tjänster ingår i konferenspaketet?

Presentationsdator och skärm ingår i alla våra lokaler. I de större lokalerna ingår även ljudanläggning.Finns det möjligheter för inspelning av evenemang?

Ja, det går utmärkt.Erbjuder ni teknisk support och utrustning för konferenser?

Vi har tekniker på plats som hjälper till vid behov. Vid teknikbehov utöver standard kan vi hyra in detta.Kan ni anpassa tekniken för utomhusevenemang?

Nej, den tekniken behöver hyras in separat.Kan man arrangera hybridmöten hos er?

Vi har distansutrustning för exempelvis hybridmöten i alla våra konferensrum.Hur miljövänlig är er tekniska utrustning?

Vi satsar på teknik med lång livslängd.Finns det möjligheter för inspelning och streaming av möten?

I våra större lokaler har vi utrustning för både streaming och inspelning.Finns det backup-system för tekniska problem?

Ja. I hörsalen har vi tex projektor med duk som back up. Vi kör också med parallella datorer vid webbsändningar och inspelningar. Vi har dessutom extra datorer för utlåning och en mängd adaptrar och strömkablar.Kan ni tillhandahålla teknisk utrustning för streaming och webbsändning av event?

Ja.Hur många mikrofoner finns det i lokalerna?

I våra stora lokaler har vi mikrofonsystem installerat. Mellan 6-10 finns att tillgå men 4 ingår i lokalpriset.Vilken typ av ljud- och bildutrustning finns tillgänglig i konferensrummen?

Dator, skärm och ljudanläggning ingår alltid i våra lokaler.Erbjuder ni teknisk support under evenemang?

Vi har tekniker på plats som hjälper till vid behov.Finns det möjligheter för videokonferenser och webbsändningar?

Vi har både teknik för videokonferens och streaming på webben.Hur avancerad är er utrustning för hybridmöten?

Väl avancerad utrustning i våra större lokaler med målet att upplevelsen på plats som på distans ska vara snarlika.Kan man anpassa ljud- och ljussystemen efter specifika önskemål?

I våra större lokaler kan vi skräddarsy det event ni önskar med ljud och ljus.Finns det trådlöst internet tillgängligt i alla rum?

Ja.Kan man ha ett videomöte eller videokonferens hos er?

Absolut. IVA konferenscenter har både avancerad videokonferensutrustning installerad i våra större mötesrum samt enklare lösningar i våra mindre mötesrum. Man kan enkelt koppla upp sig med ljud och bild från olika enheter. Perfekt om man inte kan vara på plats, men ändå vill delta.
Oavsett om du bokar ett mötesrum, konferensrum eller hörsal på IVA Konferenscenter, så är lokalerna utrustade med modern och användarvänlig teknik för videomöte eller videokonferens. Vi är en konferensanläggning som satsat stort på tekniskt krävande möten.

Här kan du läsa mer om videokonferens och videomöte på IVA KonferenscenterÄr det möjligt att spela in eller filma mötet eller konferensen?

Ja, det går bra att spela in eller filma mötet/konferensen på IVA Konferenscenter, då vi har egen utrustning samt egna tekniker för det. I vår hörsal finns avancerad teknik, som en mindre studio för filmproduktion. Men vi har också en mobil lösning som fungerar i vår näst största lokal samt i festvåningen vid exempelvis frukostmöten. Hos oss på IVA Konferenscenter är konferensrummen och mötesrummen försedda med användarvänlig teknik för att ni ska få ut så mycket som möjligt av konferensvistelsen.

Här kan du läsa mer om ljud- och bildinspelning på IVA KonferenscenterKan man få hjälp med tekniken under mötet eller konferensen?

Tekniken är en utmaning, trots tester och genomgång kan något ändå sätta käppar i hjulet. Däremot vågar vi lova att vi har mycket bra resurser för att lösa eventuella problem som kan uppstå. Med egna tekniker och en löpande översyn av samtliga konferenslokaler, mötesrum och hörsalar etcetera, så är vi bra rustade.
Vi gör alltid vårt yttersta för att bokare och talare ska känna sig trygga vid genomförandet. På IVA Konferenscenter är vi tekniskt förberedda för att tillgodose de olika krav som uppstår på ett möte eller en konferens.

Här kan du läsa mer om konferenstekniken på IVA Konferenscenter