Visa orginalspråket

Vanliga frågor om Mat & Dryck

Mat & Dryck

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna vi får från våra gäster gällande mat och dryck i samband med event och konferens.
Vilka mat- och dryckesalternativ erbjuds för större evenemang?

Mat- och dryckesalternativen är stora för alla typer av evenemang. Vi kommer gärna med förslag.
På vår hemsida under fliken Mat & dryck finns alla aktuella menyer anpassade efter säsong.Hur många glas räknar man på en flaska?

4-5 glas på en flaska vin och 7-8 glas på en flaska mousserande / champagne.Vad är lämpligt som tilltugg vid fördrink?

Vid en fördrink innan middagen behövs inte några stora mängder tilltugg. Våra små fina kanapéer är trevliga och serveras som strutar. Annars passar även snacks i form av chips, nötter, oliver och liknande bra.Vilka alternativ finns istället för en sittande konferenslunch?

Vi erbjuder både mingeltallrikar, Take and stay-lådor och matiga smörgåsar som alternativ till sittande lunch.Hur hanterar ni allergier och matintoleranser i er catering?

Meddela oss senast 10 dagar före aktuellt evenemangsdatum, så ordnar vi med alternativ till de som önskar specialkost.
Vi utgår från Livsmedelsverkets 14 allergener vilket är de vanligast förekommande av specialkost.Hur planerar man mat och dryck för konferensdeltagare?

Tänk på att hellre ta en fikapaus för mycket än för lite, så sessionerna under dagen inte blir för långa. Är det endast plats för en kortare lunch, rekommenderar vi något enklare än den bordsserverade lunchen i vår festvåning. Skall lunchen utnyttjas för mingel eller samverkan är det alltid bra med mingellunch, där vi kan erbjuda olika alternativ.Vilka cateringalternativ finns tillgängliga för konferenser?

Vi kan ebjuda allt från trevliga frukostfikan till luncher, kakbufféer, middagar och mingel.Kan ni tillhandahålla specialdieter för catering?

Om vi i förväg får reda på specialkostönskemål kan vi självklart ordna alternativ till dessa.Erbjuder ni paketlösningar som inkluderar både lokal och catering?

När ni bokar hos oss ordnar vi självklart med både lokal och den förtäring ni önskar.Hur skiljer sig Restaurang Grodans meny för konferenser från dess vanliga meny?

Restaurang Grodan serverar likvärdiga menyer till restauranggäster som till våra konferensgäster. Däremot har restaurangen alltid sina klassiska rätter på menyn såsom raggmunk, kalvlever, biff Rydberg och fiskgryta.Erbjuder ni specialkost när vi beställer mat till mötet eller konferensen?

Det blir allt vanligare med kostavvikelser och vårt stora kök har bra kapacitet att hantera det.
Däremot är det viktigt att meddela detta i god tid innan mötet för en smidig service. Allergier, vegan och vegetarisk kost är självklarheter, däremot inte olika typer av dieter. IVA Konferenscenter samarbetar med Restaurang Grodan, som lagar förstklassig konferenslunch.

Läs mer och ta del av menyn på Restaurang GrodanVad gäller när man bokar er festvåning?

Festvåningen på IVA Konferenscenter används både för konferenser och för privata middagar och fester. Vid samtliga tillfällen gäller att all mat och dryck bokas via oss som anlitar restaurang Grodan. Här finns plats för 110 gäster och med salongerna (4 st) totalt 176 gäster. I festvåningen kan du njuta av den vackra sekelskiftslokalen, som är varsamt inredd i nyklassicistisk stil.

Här kan du läsa mer om festvåningen på IVA Konferenscenter